Jovici Tišmi uručen Zlatni ključić

SMEDEREVO, 18. oktobar 2018 – Dvadeset drugom dobitniku Zlatnog ključića, smederevskom autoru Jovici Tišmi, danas je uručena ova prestižna nagrada koja se dodeljuje bijenalno.

U prepunoj Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, “čika Joca” nije dobio samo jedan, već dva Zlatna ključića – jedan od Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen i drugi od mališana iz Predškolske ustanove „Naša radost“ Smederevo.

Pesnik i predsednik žirija Mošo Odalović, obrazlažući odluku žirija, rekao je da je “dobro da baš u Smederevu, gradu pesništva, upravo u imenu laureata Tišme, imamo pesnika koji velikim kreativnim darom i žarom – priziva u igru, a igra se razgranava kolektivitetom. U njeg je pesma manifestacija životne radosti, ostvarena onom varljivom lakoćom pesmotvorenja”.

“Jedini smisao dečje igre upravo je u lepim besmislicama, a naš pesnik ih ostvaruje izuzetnom dovitljivošću, strpljivo, odgovorno, autentično…”

Igrao se s decom danas Mošo, igrao se Joca, ali I drugari iz OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva, kao i malo veći drugari pisci (Miloš Dunčević, Branko Stevanović), glumci (Slobodan Boda Ninković), muzičari (Ljuba NInković)…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!