Trofej Fruške Gore i Jastrebački marš

SMEDEREVO, 15. oktobar 2018 – Tokom vikenda je održano takmičenje u orijentiringu “Trofej Fruške Gore 2018“, na terenima u okolini Iriškog Venca, a u organizaciji Orijentiring kluba Novi Sad. To je bilo 15. kolo orijentiring lige Srbije u kombinaciji, poslednje za ovu takmičarsku sezonu.

Učestvovala su 124 orijentirca iz 15 klubova, a PSK “Čelik“ je nastupio sa 7 takmičara, koji su se, svi do jednog u svojim kategorijama, našli na pobedničkom postolju. Zlatne medalje u svojim disciplinama osvojili su Biljana Aranđelović, Dragan Pavlović i Branko Grujić, srebrne – Sofija Nikolić, Nemanja Vasiljević i Milan Mijailović, dok je bronzano odličje osvojio Saša Nikolić. Ovo je bio jedan od najuspešniji nastupa kluba na takmičenjima u ovoj sezoni.

Nakon konačnih rezultata u ligi klubova koje će saopštiti Orijentiring savez Srbije, očekuje se da “Čelik’, zauzme četvrto mesto u Srbiji u konkurenciji 19 klubova, dok u pojedinačnoj konkurenciji Smederevci imaju tri pobednika u svojim kategorijama.

U subotu je bio i 57. Jastrebački marš u organizaciji PSK Kruševac. Na maršu je bilo oko 570 učesnika iz 26 društava-klubova, među njima i 31 planinar „Čelika“. Akcija je otvorena ispred hotela “Šator“, nakon čega se kolona, planinskim putevima i stazama, uputila ka Malom Letovištu 809 mnv, preko njega ka Crnom Vrhu 1040 mnv, na koji se izlazi nakon dva i po sata pešačenja. Preko Velikog Letovišta 1094 mnv, stiže se do Bele Stene 1256 mnv, za 90 minuta pešačenja od Crnog vrha.

Tekst Branko Grujić, fotografije iz kolekcije članova kluba.

Izdvajamo