Medalje za učenike Ekonomsko-trgovinske škole

SMEDEREVO, 12. oktobar 2018 – Na Međunarodnim gastronomsko-turističkim susretima srednjih stručnih škola „GATUS 2018“ u Beogradu, učenici smederevske Ekonomsko-trgovinske škole osvojili su tri srebrne medalje.

Nagrađeni su maturanti Ksenija Arsić, Predrag Gajić i Nikola Živković, sa mentorima – nastavnicima Nemanjom Živkovićem i Marijom Palić u takmičarskoj disciplini „Nacionalno jelo po izboru od pastrmke i restoranski desert“.

Drugo srebro zaslužili su Đorđe Vasić, Jovan Marković i Mladen Milić, uz podršku mentora Miloša Icića, u disciplinama „Postavljanje kuvera za svečani ručak“ i „Flambiranje jela pred gostom“.

Treću srebrnu medalju osvojile su učenice trećeg razreda iz odeljenja turističkih tehničara Jovana Marjanović, Iva Micić i Mima Mirković, predvođene mentorom Marinom Zlatanović. Njihova tema bila je “Tragom poznate ličnosti moga kraja”.

Ugostiteljsko-turistička škola iz Beograda, kao organizator ovogodišnjeg GATUS-a, ugostila  je 12 škola i više od stotinu učenika i profesora, iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Smederevka Ekonomska-trgovinska škola prvi put je učestvovala na ovom međunarodnom takmičenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!