Takmičenje u zaboravljenim igrama i veštinama

PLOČICA, 20. septembat 2018 – U Pločici kod Kovina u subotu će biti organizovano takmičenje u zaboravljenim igrama i veštinama, saopštila je Turistička organizacija Kovin.

Početak jubilarnih, 10. zaboravljenih igara i veština najavljen je za 10 časova na školskom terenu u centru ovog južnobanatskog sela, do kojeg se posle desetak kilometara od Kovina stiže putem preko Skorenovca.

Takmičenje će se odvijati u zaboravljenim veštinama, kao što su krajcarice, gađanje praćkom, zvrcanje sličica na banak, pravljenje i prenošenje bunara od šapurina, ručno krunjenje kukuruza, gađanje klikerom u rupu, prenošenje jaja kašikom, kao i svetsko prvenstvo u teranju točka.

Biće organizovano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, kao i domaće banatske čorbe. Kuvanje počinje u 15, a proglašenje pobednika je od 18 časova.

Od 19 časova na bini u dvorištu mesne zajednicebiće održan kulturno umetnički program, navode organizatori i pozivaju posetioce da svojim dolaskom na ovu jedinstvenu manifestaciju daju doprinos u očuvanju starih igara, veština i običaja.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien