Veslanje: Državno prvenstvo za kraj sezone

SMEDEREVO, 17. septembar 2018 – Državnim prvenstvom u svim kategorijama u petak i subotu na Adi Ciganliji završava se ovogodišnja takmičarska veslačka sezona u našoj zemlji. Najbolji veslači Srbije nadmetaće se na sa željom da što boljim rezultatima stave tačku na ovogodišnju, vrlo napornu, sezonu. Smederevci će se na ovom takmičenju pojaviti sa 33 veslača u 15 posada.

Prvog dana prvenstva, u petak, nadmetaće se juniori i pioniri. U konkurenciji juniora, za što bolji plasman boriće se Marko Torbica i Miroslav Jovanović u dublu, dok će u četverac skulu, pored Torbice i Jovanovića, veslati Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Pioniri Smedereva veslaće u četvercu sa kormilarom (Matija Bančov, Vuk Simić, Luka Božilović, Lazar Stojković i kormilar Ilija Stanojević) i u četverac skulu (Vojislav Veljković, Nemanja Milanović, Marko Atanasijević i Nikola Pavić).

U konkurenciji pionirki za medalje će se nadmetati tri smederevske posade, dve u četverac skulu i jedna u dubl skulu. Prvu posadu četverac skula čine Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska, a drugu Tara Lazić, Jovana Vučić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović. U dubl skulu će veslati Jelena Vukelić i Maša Vasić.

Drugog dana na regatnu stazu izlaze najbolji kadeti i seniori Srbije. Smederevo će imati dubl skul u konkurenciji seniora, a pored iskusnog Aleksandra Filipovića u čamcu će biti mladi Marko Torbica.

U kadetskom skifu nastupiće Miroslav Jovanović, u dvojcu bez kormilara veslače Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, u dublu Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a u četvercu bez i četverac skulu veslaće Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Smederevo će do medalje pokušati da dođe i u kadetskom osmercu (Luka Vasić, Todor Marković, Lazar Živković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vukašin Rajić i kormilar Ilija Stanojević).

Kod kadetkinja u četverac skulu veslaće mlade nade Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien