Uhapšen vlasnik „Blue Travel World“-a

SMEDEREVO, 13. septembar 2018 – Policija je u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila Dejana M. (39), odgovorno lice privrednog društva „Blue travel word“, pod sumnjom da je počinio krivična dela poreske utaje, prevare i falsifikovanje službene isprave. Sumnja se da je Dejan M. od januara 2015. do kraja avgusta prošle godine sa računa preduzeća “Blue travel word“ neosnovano podigao 37.327.578 dinara, zadržao taj novac za sebe, i na taj način izbegao da obračuna i uplati porez na ostale prihode od 7.422.160 dinara, za koliko je oštetio budžet Republike Srbije.

Takođe, kako se sumnja, u nameri da sebi pribavi imovinsku korist, on je sa više osoba zaključio ugovore o organizovanju turističkog putovanja u organizaciji agencija “Blue travel world“ i “Blue travel plus“, iako je znao da do realizacije putovanja neće doći. Oštećeni su izmirili u celosti ugovornu obavezu pre planiranog datuma putovanja, a osumnjičeni je na ovaj način, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3.819.011 dinara.

Dejanu M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom užilaštvu.

Ovo je jedno od 24 hapšenja u 14 akcija koje su, kako stoji u današnjem saopštenju MUP-a, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Kragujevca, Požarevca, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!