Milica Milović osvojila medalju na Evropa Laser Kupu

SMEDEREVO, 23. avgust 2018 – Na Dunavu kod Donjeg Milanovca sutra počinje tradicionalna jedriličarska regata Kup Đerdapa, koja se boduje za prvenstvo Srbije. Prošle nedelje osvojena  medalja Milice Milović na međunarodnoj regati, održanoj takođe u Milanovcu, daje Smederevcima “vetar u leđa” i s pravom očekuju dobre plasmane svojih jedriličara i na novom takmičenju.

Na istom regatnom polju, proteklog vikenda je održan Evropa Kup Srbija za klase Laser, na kojem su, u međunarodnoj konkurenciji, učestvovali i predstavnici Brodarskog kluba Metalac Smederevo. Najbolja smederevska jedriličarka Milica Milović, na ovoj regati je osvojila bronzanu medalju u klasi Laser Radial, u konkurenciji devojaka.

Direktor smederevskog kluba Čedomir Jevtić je za Podunavlje.info izrazio zadovoljstvo osvojenim odličjem.

“Smatram da sistem treninga iz prethodnih sezona polako daje rezultate, Milica ima potencijala, po mom mišljenju, čak i da bude u sastavu ženske reprezentacije Srbije u svojoj klasi. Mi ćemo, kao klub, da se potrudimo da obezbedimo neophodnu opremu, koja je veoma skupa, i da poboljšamo uslove za trening. Uz dobar stručni rad, smatramo da može da napreduje.”

Kakva su očekivanja pred nastup na 43. Kupu Đerdapa?

“Ovo je pretposlednja regata za prvenstvo Srbije i poslednja pred Balkansko prvenstvo, pa će biti jaka konkurencija, dolaze najbolji jedriličari Srbije. Imaćemo predstavnike u klasi Laser, i nadam se, opet, dobrom plasmanu naših takmičara”, izjavio je Jevtić za Podunavlje.info.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!