Jelena Gavrilović, Goran Bogdan i Slaven Došlo u žiriju

SMEDEREVO, 16. avgust 2018. Godine – U subotu u Smederevu počinje prvi Filmski festival podunavskih zemalja, a od danas su poznati i članovi žirija koji će odlučiti o dobitniku nagrade za najbolji film.

Nagradu „Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu „Dunav Film Fest“ dodeliće žiri koji čine glumica Jelena Gavrilović, poznati hrvatski glumac Goran Bogdan i glumac Slaven Došlo, objavili su organizatori festivala.

Osam aktuelnih evropskih naslova koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope, naći će se u Takmičarskoj selekciji za nagradu „Dunav 2860“. Ova nagrada, brojka u njoj, označava dužinu reke Dunav u kilometrima u njenom celom toku, od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova. Glumica Jelena Gavrilović, poznata po zapaženim ulogama u serijama „Istine i laži“ i „Sinđelići“, glumac Goran Bogdan, koji je dobio velike simpatije srpske publike ulogom u seriji „Senke nad Balkanom“, ali i u američkoj seriji“ Fargo“, filmovima „Agape“, „Goran“, „Bićemo prvaci sveta“ i mnogim drugim,  kao i poznati mladi glumac Slaven Došlo, koga je domaća publika zavolela u filmovima “Pored mene“,  „Biseri Bojane“ i u serijama „Vojna akademija“ i „Komšije“, odlučivaće o tome ko će ove godine odneti nagradu za najbolji film festivala.

U konkurenciji za nagradu naći će se film “Zlogonje” Raška Miljkovića, koji će premijerno biti prikazan našoj publici u nedelju, 19. avgusta. Iste večeri, publika će imati priliku da pogleda i mađarski film „Viski bandit“, koji je imao svoje projekcije na filmskim festivalima u Varšavi i Čikagu.

Naredne večeri, u ponedeljak 20. avgusta, biće prikazano ostvarenje “U hodnicima”, koje je svoju premijeru doživelo na Berlinalu, kao i film „Linija“ koji je prikazan na Međunarodnim filmskim festivalima u Karlovim Varima, Odesi, kao i na filmskim festivalima u Čikagu i Palm Springsu.

„Prevodilac“ je još jedan filmski naslov koji je prikazan na Berlinalu, a naći će se u konkurenciji za najbolji film. Biće prikazan u utorak, 21. avgusta, dok će publika iste večeri moći da pogleda i film „Radio gramofon“ koji je prikazan na Haifa filmskom festivalu u Izraelu i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.

Film “Limunada” je filmsko ostvarenje koje je prošlo zapaženo na festivalskoj filmskoj sceni ove godine. Svoju premijeru kod nas će imati na “Dunav Film Fest-u” u sredu 22. avgusta. Ovaj film donosi autentičnu životnu priču, kao i prikaz “obećane zemlje” u nekom drugom svetlu. Nakon ovog filma, publika će moći da pogleda „Tri dana u Kviberonu”, film posvećen čuvenoj glumici Romi Šnajder poznatoj po svojoj lepoti i talentu.

Cena karte za Takmičarski program, koji će se odvijati u Malom gradu Smederevske tvrđave, iznosi 200 dinara za obe večernje projekcije, dok je za projekcije u okviru programa Dunavski hitovi 100 dinara. Za ostale programe projekcije su besplatne. Festival se završava 23. avgusta

Skorašnji članci

error: Content is protected !!