Pionirskim ekipama i veteranima zlato na Torniku

SMEDEREVO, 12. avgust 2018 – Ovog vikenda održano je peto kolo u ligi planinarske orijentacije, trka u organizaciji Planinarskog kluba “Tornik“ iz Čajetine, na terenima Zlatibora. PSK “Čelik“ je učestvovao sa pet ekipa: muškom i ženskom seniorskom, muškom i ženskom pionirskom i muškom veteranskom.

Start i cilј trke je bio kod planinarskog doma Tornik u blizini reke Crni Rzav i magistralnog puta Užice – Nova Varoš. Staza za pionire bila je duga 3,1 kilometar vazdušne linije  sa 5 kontrolnih tačaka, za seniore 9 sa 10 kontrolnih,  dok je za seniorke bila 5,9 kilometara i 8 kontrolnih tačaka. Staza za veterane bila duga 6,4 kilometara sa 8 kontrolnih tačaka. Tri ekipe Čelika uspešno su pronašle sve kontrolne tačke, obe u pionirskoj konkurenciji i ekipa veterana. Seniorske ekipe, ovog puta, imale su poteškoća da u zadatom vremenu pronađu sve kontrole. Obe pionirske ekipe osvojile su prva mesta i zlatne medalјe, a njima se pridružila ekipa veterana. Seniorke su osvojile drugo mesto a seniori četvrto. Prema tome, četiri ekipe Čelika su bile na pobedničkom postolјu i okitile se medalјama i diplomama. Posebno raduje činjenica, da su deca, čiji prosek godina kod pionirki nešto manje od 11, a kod pionira nepunih 12, uspešno našla sve kontrole i osvojila zlatne medalјe. Ta deca su tek ove godine počela da se bave orijentacijom.  Pionirska ekipa je bila u sastavu: Nemanja Vasilјević, Lazar Milutinović i Ilija Milutinović, dok su ekipu pionirki činili:Sofija Nikolić, Mara Trajković i Mihajlo Minić (po pravilniku može biti jedan član muškog pola u ženskoj ekipi i obrnuto u muškoj ekipi). Ekipa veterana je bila u standarnom sastavu: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Seniorke su osvojile srebrnu medalјu, a u ekipi Čelika je bio: Teodora Milutinović, Ivana Stanojević i Nataša Krstić.

Nakon 5 održanih kola, Čelik se nalazi na trećem mestu u konkurenciji 14 klubova koji su ove sezone uzeli učešće ne takmičenjima u planinarskoj orijentaciji.

Sledećeg vikenda PSK Čelik će učestvovati na takmičenju Vojvodina open, u okviru koga će biti održana trka za Prvenstvo Srbije u orijentiringu na dugim distancama.

Fotografija je iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!