Mirović u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Kovin“

Izvor: vojvodina.gov.rs, Kovin , 23. jul 201 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas rekonstruisani objekat Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ i poručio da je to samo početak višegodišnjeg posla na obnovi te ustanove, u koju, kako je naveo, decenijama nije ulagano.

On je istakao da je Pokrajinska vlada izdvojila 40 miliona dinara za rekonstrukciju jednog paviljona, te dodao da će taj objekat u narednih nekoliko nedelja, kada stigne dodatna oprema, biti na raspolaganju pacijentima.

„Pokrajinska vlada je 2016. godine u ovoj bolnici zatekla veoma loše stanje. Pacijenti i zaposleni boravili u uslovima nedostojnim čoveka, ali mi smo odlučili da to promenimo i ovo je prvi korak ka tom cilju“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je uprava bolnice pripremila projektnu dokumentaciju i za rekonstrukciju još dva paviljona.

Predsednik Mirović istakao je da je Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ jedna od najznačajnijih ustanova te vrste u Srbiji, stoga će, kako je naveo, Pokrajinska vlada u narednim godinama uložiti značajne napore kako bi se poboljšali uslovi za boravak pacijenata i medicinskog osoblja.

„Nisam zadovoljan nasleđenim stanjem, ali jesam trudom zaposlenih kako bi stvari doveli u željeno stanje i siguran sam da ćemo zajedno uspeti u tome“, kazao je predsednik Mirović.

Ističući da se za tu ustanovu decenijama niko nije interesovao, direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ Aleksandra Gavrilović izjavila da je danas, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, ta bolnica počela da dobija stari sjaj, a pacijenti uslove dostojne čoveka i u skladu sa evropskim standardima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!