Uskoro početak izgradnje novog vrtića u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 17. jul 2018 – Novi objekat Predškolske ustanove „Dečje carstvo“, koji bi trebalo da počne da se gradi najesen,a  imaće 462 kvadrata. Sredstva za ovu investiciju velikoplanjanska opština je dobila na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalnih samouprava za sufinansiranje mera populacione politike za 2018. godinu.

Kabinet ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, raspisao je javni poziv, da bi, nakon ocene projekata, ministarka donela odluku o odobravanju sredstava, među njima i Planjanima.
Ukupna vrednost projekta je nešto više od 18 miliona dinara, od toga je 9.677.496 od ministarstva, a učešće opštine je 8.326.924 dinara. Ova sredstva Velika Plana će obezbediti rebalansom budžeta koji će se na dnevnom redu lokalne skupštine naći već u petak, za kada je zakazano zasedanje. Odmah potom biće raspisan tender za izvođača radova, a uskoro po njegovom sprovošenju i prvi graditelјski  radovi.
Inače, na listi čekanja za vrtiće u Velikoj Plani trenutno je stotinak dece, tako da bi novi vrtić trebalo da reši taj problem.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!