Jasmina vicešampionka Srbije, miks Tasić-Ilić sedmi

BEOGRAD/NOVI SAD/SMEDEREVO, 8. jun 2018 – Jasmina Milovanović svojoj riznici trofeja sa domaćih takmičenja ovog vikenda pridodala je još jednu vicešampionsku titulu, osvojenu malokalibarskim pištolјem u finalu Kupa Strelјačkog saveza Srbije. U finale discipline sportski pištolј (30 metaka precizna + 30 metaka brza palјba) plasirala se kao druga sa odličnih 582 kruga, pet manje od prvoplasirane Zorane Arunović, iz Strelјačkog kluba „Olimpik 011“ iz Beograda. Nјih dve su se i finalu finala borile za zlatnu medalјu, a titula je ipak, pripala trenutno drugoplasiranoj na Svetskoj rang listi Zorani Arunović, koja je sakupila 36 hitova (pogodak 10.2 i veći), šest više od naše takmičarke. Bronzanu medalјu osvojila je Danica Rašeta iz SK „Zemun Centar“ sa 25 hitova.

Jasmina Milovanović je prošle godine na Finalu Kupa Srbije osvojila bronzanu medalјu, a ovo joj je druga srebrna medalјa posle one iz 2015. od kako nastupa za naš klub.

Takmičenje je održano na 25-metarskom strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu. Ostale discipline finala Kupa održane su u subotu i nedelјu na vazdušnom i malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

Na prvom finalu u takmičenju mikseva vazdušnom puškom Natalija Tasić (412,3) i Velјko Ilić (410,3) plasirali su se na sedmo mesto sa 882,6 krugova. Od finala u kome nastupa pet najbolјih timova delilo ih je 3,6 kruga. Prvi pobednici Kupa Srbije vazdušnom puškom su aktuelni evropski vicešampioni i višestruki prvaci Starog kontinenta Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd) i Milutin Stefanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac).

U disciplini trostav (3 puta 40 metaka) Velјko Ilić, koji je prošle godine osvojio vicešampionsku titulu u kategoriji juniora, sada je bio daleko od svojih rezultata, pa samim tim i od medalјe. Sa 1.126 krugova plasirao se na šesto mesto. Nova prilika za njega dolazi već kroz nekoliko dana na turniru Strelјačke nade, koji se održava u Plzenju u Češkoj od 10. do 15. jula.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!