Građani od šintera oslobodili pse i dobili krivične prijave

SMEDEREVSKA PALANKA, 6. jul 2018 – U Ulici Dositeja Obradovića, u naselju Kolonija u Smederevskoj Palanci, juče popodne došlo je do sukoba radnika firme „Avenija MB“ iz Vrnjačke Banje, koji su u pratnji opštinske komunalne inspektorke uklanjali pse-lutalice, i građana. Kao i obično u ovakvim slučajevima, dve su verzije priče, a je ishod je da je četvoro Palančana posle incidenta dobilo krivične prijave – za „nanošenje lakih telesnih povreda“ i „sprečavanje službenih lica u vršenje službene radnje“. I da je 18 do tada uhvaćenih pasa pušteno „da se brane sa slobode“.

Incident se, po kazivanju očevidaca, dogodio kada su radnici „Avenije MB“ došli po prijavi građana da na Koloniji pokupe povećeg psa, zaštitnici životinja kažu rasnog, labradora. Po rečima radnika, prvo je izvesna „žena počela da skače po (njihovim) kolima“, da bi joj se potom priključili mladić i devojka koji su ih napali „drvenim motkama“. Pri tom su, po istom svedočenju, službenici opštine oteli mobilni telefon, da bi potom oslobodili 17 do tada uhvaćenih pasa, plus ovog jednog koji je bio uzrok čitave gungule.

U palanačkoj opštini su potvrdili da se dogodio ovakav incident, u kome je, nevoljno, učesnica bila i njihova službenica, iz policije da je podneta krivična prijava protiv četvoro učesnika (u „operaciji oslobađanja pas“), a u Tužilaštvu iz Velike Plane da su od policije dobili zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv ovo četvoro.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!