Smederevska Palanka u projektu EU za inkluziju Roma

SMEDEREVSKA PALANKA, 28. jun 2018 – Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština potpisali su sporazume o saradnji sa 10 gradova i opština u Republici Srbiji, među njima je i Smederevska Palanka, a koji su izabrani za dobijanje sveobuhvatnog paketa podrške za izradu i unapređenje strateških, finansijskih i institucionalnih mehanizama za sprovođenje mera inkluzije Roma i Romkinja.

Podršku su u okviru Programa ,,Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma’’, pored Palanke, dobili i: Aranđelovac, Bečej, Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Piroti Loznica.

Program IPA 2016 „EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, finansira Evropska unija, a sprovodi  ga SKGO. Po ovom sporazumu, lokalne samouprave će uspostaviti lokalno koordinaciono telo za upravljane politikom inkluzije, formirati mobilni tim, izraditi akcioni plan i obezbediti podrška lokalnog budžeta za sprovođenje mera inkluzije.

Cilj programa je podrška procesu poboljšanja socio-ekonomskog položaja romske populacije u lokalnim zajednicama i sprovođenju prioritetnih strateških mera iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!