Održan seminar „Bezbedni prostori za igru dece“

SMEDEREVO, 26. jun 2018 – U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju za grupu od 30 vaspitača Predškolske ustanove „Naša radost“ u Smederevu organizovan je seminar „Bezbedni prostori za igru dece“. U pitanju je jedan od devet programa Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije koji se nalaze na listi programa od javnog interesa, jer svojim sadržajima, ciljevima i ishodima doprinosi sistemskom razvoju i unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada i bezbednosti dece u saobraćaju.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Smedereva, Branislav Drobnjaković je istakao da su mališani najmlađi i najvažniji učesnici u saobraćaju koje treba zaštititi i da je edukacija vaspitača, učitelja i nastavnika o značaju bezbednosti saobraćaja od prioritetne važnosti radi preventivnog delovanja.

Da se kultura ponašanja u saobraćaju razvija od najranijeg uzrasta dece i da je stoga posebno značajno kontinuirano prisustvo tema bezbednosti saobraćaja u celokupnom školovanju, potvrdio je u svom obraćanju i Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Prvog dana seminara su prezentovani problemi stradanja dece, greške i okolnosti koje dovode do saobraćajnih. Za sedam dana, koliko je predviđeno za izradu zadataka dobijenih tokom prvog dana obuke, seminar „Bezbedni prostori za igru dece“ nastaviće se. Tada će pažnja biti posvećena oblikovanju planova za rad sa decom i roditeljima, kao i razmeni ideja i materijala. Prema rečima h učesnika seminara, rezultati ove obuke doprineće unapređenju bezbednosti najmlađih u saobraćaju kojima vaspitači od najranijeg uzrasta prenose različita znanja i iskustva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!