Profesoru Ekonomske škole tri godine zatvora zbog mita

SMEDEREVO, 21. jun 2018 – Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Smederevu i pravosnažno je osudio na tri godine zatvora zbog primanja mita i trgovine uticajem Dragana Petrovića, profesora računarstva, informatike i ekonomske grupe predmeta Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu. Smederevski Viši sud je ovu presudu doneo jer je Petrović, u više navrata, tokom 2012. i 2013. godine, uzimao novac kako bi pojedine učenike „puštao“ da polože ispit iz njegovog predmeta. Prema navodima presude, on je za svoje usluge u tri navrata primio novac; 100 i 150 evra i 4.800 dinara. Pored toga, kako stoji u presudi, on je i određenim poznanicima obećavao da će se založiti za neke učenike i kod kolega uticati da imaju blaži kriterijume prilikom ispitivanja, a i za to je uzimao različite svote novca, pravdajući se da je novac za kolege.

Na suđenju je Petrović negirao krivicu, a tokom procesa je saslušano tridesetak svedoka, među kojima i profesori Ekonomsko-trgovinske škole. Viši sud u Smederevu mu je izrekao kaznu zatvora od dve godine za produženo krivično delo primanja mita i dve godine zatvora za krivično delo trgovina uticajem, da bi mu bila izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od tri godine. Naloženo mu je da vrati nezakonito stečenu imovinsku korist ovim krivičnim delima u ukupnom iznosu od 144.360 dinara.

Petrović se žalio na prvostepenu presudu, Apelacioni sud je žalbu odbio i potvrdio presudu smederevskog suda, kao i zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!