Uskoro Klub ljubitelja prirode

SMEDEREVO, 19. jun 2018 – U Smederevu uskoro treba da počne da radi Klub ljubitelja prirode, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Lovačko udruženje Smederevo saopštilo je da će pomoći njihov rad i omogućiti da, uz minimalnu godišnju članarinu, koriste prostorije u zgradi Lovačkog doma u Šantićevoj 10.

„Želja nam je da okupimo sve ljude dobre volje koji imaju zajednička interesovanja – ljubitelje i vlasnike kućnih ljubimaca sa i bez pedigrea: pasa, mačaka, egzotičnih životinja, akvaristike, ukrasne živine, konja, zatim ribolovce, golubare, pčelare, ali i odgajivače, kinologe (i kinološke sudije), lovce, agronome, veterinare, proizvođače hrane za kućne ljubimce, ljubitelje cveća, bez obzira na uzrast, jednom rečju sve koji vole prirodu i brinu o njoj.“

Nastojaće, kažu, da njihov Klub bude mesto gde se neće govoriti o svakodnevnim problemima i politici, nego mesto gde će se ljudi različitih životnih doba i profesija družiti, razmenjivati svoja iskustva o ljubimcima, o njihovim potrebama, ishrani, nezi, zdravlju, dresuri, gde će dobijati stručne savete i nova znanja, a pre svega se družiti i sticati nova prijateljstva.

U Lovačkom udruženju se nadaju da će biti u prilici da članove Kluba ljubitelja prirode upoznaju i sa radom svog udruženja i razbiju predrasude da su lovci samo oni koji ubijaju životinje, odnosno da ih uvere da lovstvo podrazumeva, pre svega, brigu o životinjama i njihovoj dobrobiti. Buduće članove Kluba pozivaju da sa njihovim lovcima učestvuju u zimskoj prehrani divljači, da zajedno obilaze i prave hranilišta, pojilišta, solišta i podsećaju da su njihovi članovi (lovci) prvi na terenu kada treba da se spasavaju životinje od nabujalih voda ili velikih hladnoća.

„Nadamo se da će članovi našeg budućeg Kluba pomoći i da prostor učinimo prijatnijim, da ga oplemenimo cvećem, fotografijama, akvarijumima… Voleli bismo da čujemo mišljenje o ovoj ideji, kao i da sa njom upoznate svoje prijatelje, a mi smo otvoreni za sve nove predloge i sugestije, koje možete da iznesete na našoj Fejsbuk stranici (Lovačko udruženje Smederevo)“, poručuju iz ovog udruženja.

Na kraju, kako su naveli, otvaraju vrata za sva udruženja u gradu sa sličnim interesovanjima, koja nemaju stalne prostorije, za održavanje sastanaka, svečanosti, godišnjih skupština, različitih predavanja, u opuštenoj atmosferi i uz osveženje po klupskim cenama – sok, kafa, čaj, mineralna voda…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!