„Kalem“ na terasi Centra za kulturu u Kovinu

KOVIN, 15. jul 2018 – Ovog petka Kovinci će imati prilike da uživo poslušaju „Kalem“, sastav koji čine Stefan Ilić i Dušan Popović Lipovac. „Kalem“ izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora, odevenu u novo ruho.
Stefan Ilić od 2008. godine svira u narodnom orkestru Aleksandra Sofronijevića sa kojim beleži više stotina nastupa po najvećim dvoranama u zemlji i regionu, a ostale su zapažene i turneje po zapadnoj Evropi i Australiji. 2016. godine započinje lični projekat revitalizacije tradicionalne muzike sa balkanskog poluostrva.
Dušan Popović Lipovac je gitarista i kompozitor, 2014. godine upisuje master studije muzičkog istraživanja u Mursiji, Španija. Tamo započinje master rad na temu Interakcija i fuzija balkanske muzike sa flamenkom koji je poslužio kao osnova za njegovu kompozitorsku delatnost. Iz tog rada proistekao je album „Refleksije iz Mediterana“ koji izvodi sa svojim sastavom „Spona“.

Ulaz na njihov nastup u Kovinu, koji počinje u 21 čas, slobodan je, ali zbog specifičnosti koncerta i ograničenog broja mesta molimo organizatori su zamolili publiku da bude tačna.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!