Mini, baš mini gitarijada u Tvrđavi

SMEDEREVO, 8. jun 2018 – Smederevska tvrđava je ovog petka trebalo da ugosti devet bendova, nekoliko njih koji svoje mesto i afirmaciju traže na predstojećoj 52. Gitarijadi u Zaječaru, uz goste večeri „Decu loših muzičara“ i „Patrias“, domaći, smederevski sastav. Kako i zašto se desilo da se maltene niko od najavljenih kandidata ne pojavi – organizator baš nije imao suvislo objašnjenje. Navodno su se uplašili blokade saobraćaja! Pre će ipak biti da je presudilo to što se već, na osnovu demo snimaka, odredilo ko će da nastupi na Gitarijadi.

Smederevska grupa „Rov“ je ta i oni su, naravno a zašto ne bi, došli i odsvirali svoje. Došlo je i tek stotinak ljudi, jer je događaj bio sve samo ne izreklamiran, ako se izuzme diskretna najava na društvenim mrežama. Da je bilo drugačije verovatno bi ih se okupilo bar pet puta više, s obzirom da je bilo onako kako Smederevci najviše vole – za „dž“. A imali bi šta da vide i čuju; „Decu loših muzičara“ koji su baš otprašili svoj deo. Od početka pa do kraja, do čuvenih „Dobar dan“, „Vlade Divac“ i „Let There Be Rock“, DLM su odradili svoje u najboljem maniru poštenih rokera, na zadovoljstvo malobrojne publike.

Inače, organizatori su se žešće kockali: muzičari su nastupali na bini bez nastrešnice. Kao da nisu gledali prognozu. Pogledao je njih, ipak, neko odgore, kiša je izostala, mada je u jednom momentu, dok su nastupali DLM, nekoliko kapi orosilo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!