Radničko-sportske igre: Policija ispred Suda

SMEDEREVO, 26. maj 2018 – Kako se 19. Radničko-sportske igre grada Smedereva bliže kraju, trka za prvo mesto je neizvesnija i uzbudljivija.  Nakon pikada i basketa, na čelo kolone izbila je Policijska uprava.
U pikadu, u muškoj konkurenciji, pobedio je Sindikat obrazovanja. Na drugo mesto plasirali su se takmičari Ciglane Mihajlovac, a na treće PKC-a. Bodove su još osvojili štamparija Newpress i Osnovni sud. Kod dama su najpreciznije bile radnice Policijske uprave, drugo mesto zauzeo je PKC, treće Osnovni sud, a četvrto Gradska uprava. Pojedinačno, najbolje rezultate ostvarili su Bojan Marinković i Danijela Miladinović iz pobedničkih timova.
Velika borba viđena je u finalu muškog basketa u kojem je Sindikat privatnog sektora sa jednim poenom razlike slavio protiv prosvetara. Treći je bio Newpress, a četvrta Policijska uprava. Jedan bod u ovoj disciplini pripao je PKC-u.

Ekipa Sindikata obrazovanja

U ženskoj konkurenciji, ulogu favorita opravdale su košarkašice Sindikata obrazovanja koje su u finalu trijumfovale protiv Gradske uprave. U borbi za treće mesto, PKC je bio bolji od Osnovnog suda.
Nastavljeno je takmičenje u futsalu. Rezultati 3. kola: Sindikat radnika HBIS – Osnovni sud 5:3, Policijska uprava – PKC 1:0 i Sindikat obrazovanja – Minel Enim 4:4. U četvrtom kolu, Osnovni sud je bio bolji od Minel Enima (2:1), Policijska uprava ostvarila je i četvrti trijumf protiv Sindikata radnika HBIS (2:0), dok je u derbiju kola Sindikat obrazovanja pobedio ekipu PKC-a sa 3:2.
Pred poslednje kolo, Policijska uprava je prva na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, drugi je Sindikat obrazovanja sa 10, a treći PKC sa 6 osvojenih bodova, četvrto i peto mesto dele Sindikat radnika HBIS i Osnovni sud sa po tri boda, dok je na začelju Minel Enim sa jednim osvojenim bodom.
U završnom kolu pred doigravanje, sastaju se Sindikat radnika HBIS – Minel Enim, Osnovni sud – PKC i u derbiju Sindikat obrazovanja i Policijska uprava. Nakon tih susreta, ulazi se u eliminacionu fazu u kojoj ce se u prvom polufinalu sastati prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa, a u drugom drugoplasirani protiv trećeplasiranog tima na tabeli. Biće uzbudljivo u utakmici koja ce odlučivati o prvom mestu na tabeli, ali i ostali susreti neće proći bez uzbuđenja zato što svi timovi imaju šanse za plasman među četiri najbolja.
Što se tiče generalnog plasmana, trenutno je u vođstvu Policijska uprava sa 58 bodova. Na drugom mestu nalazi se Osnovni sud sa 56, a na trećem PKC sa 53 osvojena boda. Ambicije da se na kraju domognu šampionskog pehara gaje i Sindikat obrazovanja, koji na četvrtom mestu ima 42 boda, kao i Gradska uprava koja zauzima petu poziciju sa 40 bodova.
Radničko-sportske igre nastavljaju se takmičenjima u kuglanju, odbojci na pesku i sportskom ribolovu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!