Rok za prijavu, na oba poziva, produžen do 11. juna

SMEDEREVO, 25. maj 2018 – Rok za prijavu na javni poziv za dodelu 100 paketa građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa, Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 8 – komponenta montažne kuće, produžen je do 11. juna, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

Obaveštenje se odnosi na izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Odnosi se na izbeglice koje su smeštene u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog ili ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Javni poziv je objavljen 25. aprila na oglasnim tablama jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije, na oglasnoj tabli i internet prezentaciji Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs, navodi se u obaveštenju na sajtu Grada Smedereva.

Takođe danas, na zvaničnom sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS) objavljeno je obaveštenje o produženju Javnog poziva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica, koje međutim, predviđa dodelu 30 montažnih kuća u okviru istog stambenog programa.

Na prvi pogled čini se kao da je došlo do nesaglasja – KIRS pominje montažne kuće, a JLS pakete građevinskog materijala.

Kako je za Podunavlje.info pojasnila Svjetlana Oklobdžija, okružni koordinator za Podunavski okrug, reč je o dva posebna poziva, u okviru istog programa, i oba su produžena do 11. juna. Zabunu pravi to što oba poziva nisu objavljena u isto vreme na sajtu JLS, ali i na sajtu KIRS-a.

Prema njenim rečima, izbeglice mogu da se prijave na poziv za koji ispunjavaju predviđene uslove.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!