SPS: Ministri i poslanici sa građanima i članovima partije

SMEDEREVO, 12. maj 2018 – Srpski ministri iz redova SPS-a, Goran Trivan, Branko Ružić i Aleksandar Antić, poslanici i članovi rukovodstva Socijalističke partije Srbije, boravili su sinoć u Smederevu i razgovarali sa građanima i stranačkim kolegama.

Potpredsednik Narodne skupštine, Đorđe Milićević, rekao je da poslanički klub SPS-a nastavlja sa praksom da imaju aktivnosti i van parlamenta, kada nema skupštinskih zasedanja, zato što smatraju da građani imaju pravo da svoje predstavnike u najvišem zakonodavnom telu mogu i moraju da vide i kada nisu u toku izborne kampanje.

“Da sa građanima razgovaramo o radu republičkog parlamenta i našem radu u njemu, saslušamo njihove predloge i sugestije i uključimo ih u partnerski odnos kada je reč o našem poslaničkom klubu, jer je parlament glas naroda i mi to želimo da budemo”, kazao je Milićević.

Građani su sinoć bili u prilici da ministrima i poslanicima postave pitanja, koja su se, najvećim delom, odnosila na zaštitu životne sredine, posebno u vezi sa železarom.

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, u tom smislu, obećao je sveobuhvatno rešenje ekoloških problema grada na Dunavu, i najavio skorašnji dolazak u Smederevo, kako bi se detaljno upoznao sa kompletnom situacijom u razgovoru sa lokalnim vlastima, ali i sa predstavnicima civilnom sektora i građanima.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je rekao da, kao država, moramo da balansiramo te elemente održivog razvoja – da nastavimo da se razvijamo i, naravno, da ga prilagodimo visokim standardima zaštite životne sredine.

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, najavio je usvajanje novog Zakona o lokalnoj samoupravi, u setu od osam novih zakona, koji donosi niz novina, između ostalog, tretira i pitanje mesnih zajednica.

Predsednik gradske organizacije SPS-a Milija Barović osvrnuo se na rad i funkcionisanje lokalnog odbora u Smederevu, ali je govorio i o odnosima sa vladajućom strankom.

“Iako smo u nepovoljnom ambijentu, razjedinjeni na lokalu, ušli u izborni proces 2016, dali smo maksimum kad je najteže, i postigli odličan rezultat, jer smo izborili devet odbornika u Skupštini grada, i to je najveći broj odbornika od 2000. godine”, rekao je Barović.

“Poštujući stavove rukovodstva partije, imajući u vidu više interese na nivou Srbije, mi smo prihvatili da budemo deo vlasti, iako su oni (SNS)  mogli da sačine vlast i bez nas jer imaju 44 odbornika (36 potrebno za većinu). Oni su nam ponudili jedno mesto zamenika predsednika Skupštine, dva člana Veća za budžet i finansije  za ‘socijalu’. Imamo i dva zamenika direktora (Doma zdravlja i Centra za socijalni rad). U odnosu na ono što smo imali u prethodnom periodu, mislim da je Grad oštećen. Ne zato što smo mi izgubili, nego zato što ovaj grad treba da vode najstručniji, najkvalitetniji ljudi, a ne oni koji do juče nisu imali iskustva u rukovođenju i upravljanju. I onda, u takvim okolnostima, kada vas dovoljno ne uvažavaju, mi smo se opredelili za drugu taktiku – kad nema kvantiteta, onda ćemo se boriti kvalitetom“, rekao je pored ostalog predsednik gradske organizacije SPS-a.

Barović je izrazio nezadovoljstvo što je za direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju na jučerašnjem skupštinskom zasedanju izabran kadar vladajuće stranke, iako je ranije, kako je rekao, ovo direktorsko mesto pripadalo SPS-u.

“Mi smo tražili da se to mesto popuni našim kadrom, oni se nisu sa tim složili. Mi ćemo i dalje nastaviti da se borimo kvalitetom. Nadam se da će naši sugrađani to prepoznati i ukazati nam poverenje na narednim izborima, a mi ćemo znati da vodimo grad bolje nego što se sada vodi”, zaključio je Barović.

Skup je organizovan u prostorijama SPS-a, mada je prvobitno planirana sala Gradske uprave, u kojoj se juče održavala sednica lokalnog parlamenta. Svi zainteresovani građani, kako je rečeno, mogu subotom od 10 do 12 sati da dođu u prostorije ove partije u Smederevu i da razgovaraju sa narodnom poslanicom Vesnom Ivković.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!