“Budimo Smederevo” umesto DJB u Gradskoj skupštini

SMEDEREVO, 11. maj 2018 – Gradski odbor Dosta je bilo u Smederevu kolektivno je napustio ovu grupaciju zato što je vrh stranke prekršio izvorne principe, potvrđeno je danas portalu Podunavlje.info.

Odbornička grupa DJB (5 odbornika) od danas ne postoji u Skupštini grada Smedereva, konstatovao je predsednik Skupštine na današnjoj sednici, osnovana je nova koja će delovati pod imenom “Budimo Smederevo”.

“Potpisali smo Sporazum u vezi sa principima delovanja u okviru stranke. Oni, pre svega, predsednik (Radulović) i određeni ljudi iz vrha stranke su prekršili te principe i nama ništa drugo nije preostalo nego da napustimo stranku, kako bismo ostali dosledni izvornim principima. Smederevski odbor je kompletno napustio stranku, još pre unutarstranačkih izbora, i osnovali smo grupu građana i novu odborničku grupu”, izjavila je za Podunavlje.info Ljiljana Vidojković, zamenica predsednika odborničke grupe.

Predsednik odborničke grupe u lokalnom parlamentu, Aca Cvetanović, potvrdio je da je bilo izvesno da će unutarstranački izbori bili namešteni.

“Bilo je jasno da će izbori biti farsa, tako da nismo želeli da učestvujemo pod tim uslovima, naknadno su ubacivani delegati koji nisu prošli prethodne izbore. U međuvremenu su, protiv Statuta, bili izbačeni neki narodni poslanici i kompletni odbori. Nismo imali nikakve informacije o tačnom broju delegata, tako da nije bilo moguće da se bilo šta promeni. Jednostavno, bili smo prinuđeni na takav korak”, kazao je Cvetanović.

“Ostajemo u istom sastavu, radićemo kao i do sada, samo pod drugim imenom – ’Budimo Smederevo’, želimo da probudimo naš grad”, poručuju ovi odbornici.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien