Ko je Uroš Branković

SMEDEREVO, 2. maj 2018 – Podunavlje.info je pre dva dana objavilo vest da je, u samo dva takmičarska dana, mladi smederevski atletičar osvojio tri medalje, pa nas mnogi pitaju: Ko je Uroš Branković, da li se pojavio Stekićev naslednik i to u Smederevu?

Podsećamo, smederevski atletičari su proteklog vikenda, na dva odvojena takmičenja, osvojili ukupno deset medalja, od kojih je jedan dečak zaslužan za tri odličja – dva zlata i jednu bronzu. Njegovo ime je Uroš Branković.

On je u subotu, u okviru trećeg kola Kros lige Centralne Srbije osvojio zlatnu medalju u Kraljevu. Dan kasnije, na Mitingu prijateljstva u Sremskoj.Mitrovici – dve medalje od istog dečaka – zlatna medalja u skoku u dalj i bronza u trci na 300 metara.

Raspitali smo se o ovom, očigledno, nadarenom mladom sportisti i evo osnovnih podataka.

Uroš Branković, rođen 2009. godine, učenik je Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ u Smederevu. Trenira atletiku tri godine, a do sada je osvojio 76 medalja. Njegove discipline su 60, 200, 300, 500 i 800 metara, kao i skok u dalj.

Od najvažnijih rezultata izdvajamo: pobednik krosa RTS-a i šampion centralne Srbije u poslednje dve godine. Takođe, imao je najduži skok u Srbiji, u njegovom uzrastu, 3,98 m.

Sa Urošem rade treneri Jovan Milivojević, Vesna Lekić Mihajlović, u okviru Atletskog kluba “Smederevo”.

Foto: porodična arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!