Prvomajska jedriličarska regata po 72. put

PALIĆ, 1. maj 2018 – Više od 90 jedriličara iz Mađarske i Srbije učestvovalo je na tradicionalnoj 72. Prvomajskoj regati na Paliću, koja je održana od 29. aprila do 1. maja, a koja je ujedno i prva jedriličarska regata u seriji regata za prvenstvo Srbije. Najbrojniji su bili takmičari u klasi Optimist kojih je bilo više od 40.

Od smederevskih jedriličara, Brodarski klub „Metalac“, Luka Rakić je u klasi Laser radial bio 9. Milica Milović 11, najiskusniji smederevski takmičar, Đorđe Poznić, je 9.  u klasi  Finn, dok je najmlađa takmičarka Sara Poznić u klasi Optimist postigla 43. rezultat u ukupnom plasmanu.

Najbolji u klasi Finn, od ukupno deset takmičara, bio je Srđan Volarević iz JK Zemuna, u klasi Laser od deset takmičara prvi je Nikola Banjac iz JK Gemax-a, u klasi Laser radial u konkurenciji 13 takmičara zlato je osvojila Ksenija Joksimović iz JK Zemuna, u klasi Laser 4,7 od devet takmičara najbolji rezultat ostvario je Dušan Trbojević iz JK Zemuna i u najbrojnijoj klasi Optimist od 44 takmičara neprikosnoven je bio  aktuelni evropski prvak Stefan Yuill iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd.

Već od 4. do 6. maja na Palićkom jezeru biće organizovana jedna od najvažnijih međunarodnih jedriličarskih regata na ovim prostorima – Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC), u kojoj se takmiče deca do 15 godina, a ove godine se održava dvanaesti put.

Inače, jedriličarska nadmetanja na Paliću počela su ranije ovog meseca. Od 14. do 15. aprila održan je Finn match race Cup, a od 21. do 22. aprila 5. Reful kup.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!