Medalje i u najmlađim kategorijama

BOR, SMEDEREVSKA PALANKA, SMEDEREVO, 23. april 2018 – Smederevski planinari bili su aktivni i prethodnog vikenda. Učestvovali su u planinarskoj orijentaciji u okolini Bora i u Larinoj trci u Smederevskoj Palanci.

Drugo kolo u ligi planinarske orijentacije odražno je na terenima borskog stola, u okolini planinarskog doma, u organizaciji Planinarskog društva “Crni vrh“ iz Bora. PSK „Čelik“ je učestvovao sa ekipom veterana u sastavu: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Postavljač staze bio je Josip Dućak ispred PSS. Za veteransku kategoriju staza je bila osam kilometara vazdušne linije sa usponima oko 500 m. Po lepom i sunčanom vremenu, idealnom za boravak u prirodi i takmičenja u planinarskom orijentisanju, ekipa Čelika je pobedila ispred ekipa Pobede iz Beograda i Vukana iz Požarevca. Stazu sa devet kontrolnih tačaka ekipa je prošla za 159 minuta, te tako osvojila 130 bodova.

U organizaciji POSK Jasenica Smederevska Palanka u nedelju je održana Larina trka koja je bila prvenstvo Srbije u orijentiringu, u disciplini sprint. U kvalifikacionoj trci učestvovala su četiri člana Čelika i sva četvorica su izborila mesto u finalu.  Finale je održano u popodnevnim časovima u centru Smederevske Palanke. U trkama za prvenstvo Srbije učestvovalo je 14 članova Čelika, od kojih se šestoro okitilo medaljama. Osvojena su dva zlatna, dva srebrna i dva bronzana odličja. Posebno raduje što je Čelik u najmlađim kategorijama osvojio četiri medalje. Svoje prve medalje i to na državnom prvenstvu osvojili su Ilija Milutinović – srebrna i Mihajlo Minić – bronzana u najmlađoj muškoj kategoriji M12. Medaljama su se okitili i Sofija Nikolić – bronzana u Ž12 i Nemanja Vasiljević u M14.

(Fotografije su iz arhive članova kluba)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!