Smederevski atletičari odlični u Boru i Šapcu

SMEDEREVO, 16. april 2018 – Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju održano je u nedelju u Boru na Crnom vrhu, na kojem je smederevska seniorka Verica Đorđević ostvarila odličan rezultat. Odlični su bili i najmlađi smederevski atletičari, dan ranije u Šapcu.

Staza na Crnom vrhu je bila izuzetno teška, sa velikim usponom i kamenjem koje je bilo prekriveno lišćem, pa je to rezultiralo velikim brojem povreda takmičara. I pored toga, takmičarka Atlerskog kluba “Smederevo” u seniorskoj konkurenciji Verica Đorđević je osvojila treće mesto. Osvajanjem bronzane medalje, stekla je uslov za ulazak u reprezentaciju Srbije u ovoj disciplini, i učešće na Balkanskom prvenstvu, koje će se održati 5. maja na Goču.

Najmlađi takmičari Atletskog kluba “Smederevo” učestvovali su u subotu na Prvenstvu Centralne Srbije u krosu koje je održalo u Šapcu. Osvojili su ukupno pet medalja i dva ekipna druga mesta.

Zlatne medalje osvojili su Maša Stokić, Uroš Branković i Mateja Radojević, srebrne Klara Ribak i Jovana Stanković. Ekipno drugo mesto ostvarili su Nikola Ribak, Đorđe Ribak i Mihajlo Marković, kao i Jovana Stanković, Nevena Branković i Anđela Živanović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!