Sportska oprema za smederevske škole

SMEDEREVO, 13. april 2018 – Grad Smederevo obezbedio je sportsku opremu, sprave i rekvizite, za 19 osnovnih i četiri srednje škole sa područja grada Smedereva i ta oprema, u pojedinačnoj vrednosti do 500 hiljada dinara, podeljena je danas direktorima škola i nastavnicima fizičkog vaspitanja, u prisustvu Vesne Nedeljković, pomoćnice ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje.

„Ministarstvo prosvete ima tri prioriteta, , a jedan od njih svakako je sport i zdravlje, povezano sa bezbednošću dece, drugi pravac je digitalizacija i treći je reforma obrazovanja koju smo, nadam se, uspešno počeli, a od septembra treba da zaživi, to su međupredmetne kompetencije i ishodi“, kazala je danas u Smederevu Vesna Nedeljković.

“Ovde smo danas u prostoriji prepunoj sportskih rekvizita. Kada smo govorili o slobodnom kreiranju časova fizičkog bilo je raznih nedoumica, ali smo stalno isticali potrebu da profesori fizičkog budu kreativni, da angažuju decu u svakom trenutku. Da deca treba da budu u školskim dvorištima i prirodi, da budu što više zajedno, da ih učimo socijalizaciji, jer ako imamo zdrav sport, onda nemamo nasilje. Deca, ukoliko odrastaju u zdravim sredinama, oni postaju zdravi, odrasli i odgovorni ljudi ove države“, naglasila je Nedeljković, izrazivši nadu da će ovi rekviziti omogućiti nastavnicima da na lepši i lakši način održavaju časove i konstatovala da je „nastavnik najvažniji u učionici“, sve ostalo su pomoćna sredstva, “ali je mnogo lepo kada ih imamo”.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je Gradska uprava već tri godine upošljava sve profesore fizičkog vaspitanja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao nastavak projekta koji su započeli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo za omladinu i sport.

Škole koje su ušle u program renoviranja i energetske efikasnosti, pri čemu uređuju i svoje fiskulturne sale, Gimnazija i osnovna škola u Saraorcima, nisu dobile opremu u potrebnom obimu, dok su ostale škole dobile traženu opremu, u vrednosti do 500 hiljada dinara, odnosno, po rečima gradonačelnice, u ukupnoj vrednosti od oko tri miliona dinara.

Današnjoj podeli sportske opreme prisustvovali su i prof. dr Ana Langović Milićević, državni sekretar u Ministarstvu prosvete i Miloš Kovačević, savetnik ministra za omladinu i sport.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!