Održan dečji Vaskršnji festival u Mihajlovcu

MIHAJLOVAC, 9. april 2018 – U Mihajlovcu je dugog dana Vaskrsa po šesti put, ukupno jedanaesti po redu, održan tradicionalni dečji Vaskršnji festival.

Deca su se nadmetala u tri kategorije; ko ima najjače jaje, najlepše oslikano i najlepše dekorisano jaje. U svim takmičarskim kategorijama učestvovalo je oko 150 dece uzrasta do 15 godina.

Najjače jaje imala je Nikolina Nešić, učenica drugog razreda OŠ „Sava Kovačević“ iz Mihajlovca. Njoj je pripao pehar i bicikl kao nagrada.

I u dve duge kategorije domaćini su bili najuspešniji. Najlepše oslikano jaje je bilo  ono koje je na smotru donela Marina Stevanović, a najlepše dekorisano je ono Nine Jeremić, obe devojčice iz Mihajlovca.

Pre takmičarskog dela izveden je kratki kulturno umetnički program članova dečijeg ansambla SG KUD “Kantakuzina“ i KUD “Mihajlovac“ i umetničkog rukovodioca festivala Bojana Lukića.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pravoslavne crkvene opštine Mihajlovačke, MZ Mihajlovac, grada Smedereva, Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine, Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva i SG KUD “Kantakuzina“ iz Smedereva i prijatelja manifestacije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!