Konkurs bavaništanskih „Dana ćirilice“

BAVANIŠTE, 6. april 2018 – Udruženje „Dani ćirilice Bavanište“ raspisalo je konkurs namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Učesnici su pozvani da dostave radove u kategorijama; literarni rad na temu „Moj junak“, minijaturu na istu temu, ilustraciju narodne pesme ili priče o junaštvu, kaligrafski prepis teksta o junaštvu, inicijal (prvo slovo imena učesnika) ili da izrade lutke u nošnji iz bakinog rodnog kraja.

Stručni žiri proglasiće tri najbolja rada za svaki uzrast, a njihovi autori će dobiti diplome i nagrade. Nagrade i zahvalnice dobiće i najuspešniji učesnici van konkurencije. Svi učesnici iz rasejanja dobiće priznanje „Čuvar srpstva“.

Konkurs je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a organizatori će, osim učesnika, nagraditi i najuspešnijeg nastavnika i proglasiti najuspešniju školu.

Radove treba dostaviti do 20. aprila 2018. godine na adresu: „Dani ćirilice“, 26222 Bavanište, ul. Žarka Zrenjanina br. 3

Telefoni za informacije su 013/751-080 i 065/57-51-080, veb sajt www.danicirilica.org.rs, a mejl adresa danicirilice@gmail.com.

Dodela nagrada predviđena je za 20. maj, a za decu iz rasejanja početkom avgusta 2018.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!