Trovanje u PSSS ipak nije bilo slučajno?

SMEDEREVO, 3. april 2018 – Trovanje kafom dvojice klijenata i jednog zaposlenog u Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Kolarima kod Smedereva pre desetak dana, vrlo moguće, nije bilo nesrećan slučaj. Analize Medicinskog fakulteta u Beogradu potvrdile su u kafi prisustvo pesticida kojim ne raspolaže laboratorija ove ustanove, a istraga sada treba da utvrdi ko je i s kojim motivom to sipao u kafu koju su pila trojica nesrećnih ljudi, završivši na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Otrovana su, podsetimo, dvojica poljoprivrednika iz Lugavčine, koji su se, po svemu sudeći, tu zatekli pukim slučajem kada su doneli u PSSS seme na analizu i jedan zaposleni u Stručnoj službi. Srećom, pošto su osetili jak neprijatan miris, samo su probali i nisu kafu popili do kraja. Posle lečenja na VMA pušteni su na kućno lečenje, a vreme će pokazati da li bez težih posledica.

Policija je nekoliko dana, dok je trajala istraga, bila zatvorila prostorije Poljoprivredne stručne službe, a sada Služba ponovo radi.

U Višem tužilaštvu u Smederevu očekuju i rezultate analize krvi, koja je otrovanima uzeta dok su bili na VMA, da bi se potom znalo u kom pravcu istraga treba dalje da ide.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!