Planjani izgubili od lidera, Smederevo i Mladost pobedili

VP/SD/SP, 24. mart 2018 – Košarkaši Plane nisu uspeli da se suprotstave Slobodi, vodećem timu na tabeli Druge lige, Smederevo stiglo do druge, a Mladost do osamnaeste pobede u prvenstvu.

Prema očekivanju, košarkaši užičke Slobode su ovog petka dobili meč sa Planom, kojoj je ovo bi peti uzastopni poraz, treći pred domaćom publikom, ali ne tako lako kako su se verovatno nadali. Prelomili su tek u trećoj četvrtini, potom održavali rezultat da bi na kraju na semaforu ostalo zapisano 80:92.

Smederevo je istog dana stiglo do tek druge pobede u ovoj sezoni, u derbiju začelja savladali su kod kuće niški Konstantin, ubedljivo, sa 90:74. Opet je najraspoloženiji bio kovinski veteran Darko Rnić, koji je zabeležio 27 poena i 16 skokova. Smederevci su se malo kasno opsetili da mogu i da pobeđuju, spasa od ispadanja im odavno nema.

Mladost, s druge strane, bori se za drugo mesto, poziciju na tabeli koja vodi u rang više. Na tom putu su ove subote imali pred sobom još jednu ekipu sa dna tablice – Akademik iz Srbobrana. Rutinski su odradili posao, bez previše naprezanja, dopustili protivniku da na kraju poraz ublaži na pristojnu razliku, dobivši meč sa 73:66. Ostaje da se vidi šta će u nedelju uraditi Novi Pazar, takmac za to drugo mesto, koji kod kuće igra sa Klikom, ali su već sada svi pogledi uprti na Užice, gde se u narednom kolu sastaju sa Slobodom, timom koji je praktično već obezbedio promociju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!