Izložba Ljubinke Đurđević u Grockoj

GROCKA, SMEDEREVO, 22. mart 2018 – U Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, u petak, 23. marta u 18 časova biće otvorena samostalna izložba slika pod nazivom „Kosmički cvet“ autorke Ljubinke Bube Đurđević.

Na otvaranju postavke nastupiće učenici Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ u Grockoj. Tokom jeseni radovi ove umetnici trebalo bi da budu izloženi u Smederevu.

Ljubinka Buba Đurđević (1947) rođena je u Beogradu. Diplomirala je na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek keramika. Radila je dve decenije u Narodnom muzeju kao restaurator neolitske keramike i srednjevekovnog stakla. Izradila je i brojne replike keramike i skulptura.  Od 1972. godine je član ULUPUDS-a. U Los Anđeles odlazi 1995. godine i tamo radi restauraciju antikviteta. U umetničkoj karijeri imala je osam samostalnih i veliki broj grupnih izložbi; učesnica je likovnih kolonija. Dobitnica je više nagrada, od kojih izdvajamo nagrade 22. Oktobarskog salona i Muzeja primenjenih umetnosti. Živi i radi u Grockoj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!