Smederevo za vikend prestonica streljaštva

SMEDEREVO, 16. mart 2018 – Treći put od otvaranja strelišta u sklopu Sportske hale Smederevo će biti domaćin Prvenstva Srbije u A kategoriji. Najznačajnije domaće takmičenje vazdušnim oružjem ovog vikenda okupiće u Smederevu 248 strelaca iz 36 klubova, koji će napraviti 316 izlazaka na vatrenu liniju. Juniorske kategorije nastupaju u subotu, a seniorske u nedelju. Na finalima koja su na programu oba dana od 14 časova nastupa smederevska grupa Need, a ulaz je slobodan.

Svečano otvaranje državnog prvenstva je u subotu, 17. marta u 12 i 20. Istog dana, na programu su takmičenja u juniorskim kategorijima, dok su nadmetanja najboljih seniora i seniorki na programu u nedelju, 18. marta.

Na najznačajnijem domaćem takmičenju vazdušnim oružjem ne nastupaju samo najbolji srpski strelci, jer su među njima i najbolji svetski takmičari, osvajači olimpijskih medalja i svetski rekorderi. Najbolje plasirani domaći strelci na svetskoj rang listi su Andrea Arsović, druga vazdušnom puškom u kategoriji seniorki, Milutin Stefanović, peti, takođe vazdušnom puškom u kategoriji seniora, zatim Dimitrije Grgić, šesti i Damir Mikec osmi u disciplini vazdušni pištolj. Tu je i proslavljena srpska reprezentativka Zorana Arunović, vlasnica svetskog rekorda finala od 246,1 kruga u disciplini vazdušni pištolj. Državno prvenstvo se ne propušta, pa će se u Smederevu takmičiti i osvajači poslednjih olimpijskih medalja, koji nisu učestvovali na takmičenjima u aktuelnoj sezoni vazdušnim oružjem, Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška) i Andrija Zlatić (vazdušni pištolj).

Domaći klub „Smederevo“, u odsustvu najtrofejnije i najiskusnije Jasmine Milovanović, predvode najbolji juniori: Veljko Ilić  (vazdušna puška) i Petar Adamović (vazdušni pištolj).

Na finalnim nadmetanjima, koja su oba dana na programu od 14 časova, zatim u 15 i 30, 17 i 18 i 30, uživo nastupa smederevski pop rok bend „Need“, koji bi atmosferu finalnih nadmetanja trebalo da učini još atraktivnijom, dinamičnijom, zabavnijom i uzbudljivijom.

Da podsetimo, od 2012. godine kada je upravo državnim prvenstvom zvanično i otvoreno novo strelište u Sportskoj hali, Smederevo je bilo domaćin prestižnog domaćeg turnira najboljih srpskih strelaca i naredne, 2013. godine. Od tada je državno prvenstvo održano po jednom u Ivanjici 2014, Beogradu 2015, Kragujevcu 2016. i Kraljevu prošle godine, a jedino Smederevo ima namenski građeni objekat za sportsko streljaštvo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!