Najprecizniji Petrović, Tasić i Bojić

SMEDEREVO, 14. mart 2018 – Novica Petrović sa 189 i Jelena Tasić sa 186  krugova bili su najbolji pojedinci u četvrtom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu. Ekipno su najbolji bili timovi „Kore Mig“ i „New Press“.  U četvrtom kolu pete Smederevske lige za učenike osnovnih škola rezultat dana sa 181 krugom ostvarila je mlađa juniorka Ivona Bojić i upisala se u listu strelaca koji pređu granicu od 180. To je ujedno bio i najbolji rezultat u dosadašnjem toku lige. Lazar Subotić je pobedio u kategoriji mlađih pionira, Milan Marić i Iva Marjanović su bili najbolji u kategoriji pionira, saopštila je sinoć Streljačka družina “Smederevo”.

U četvrtom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom Novica Petrović sa 189 krugova ponovo je bio najbolji. Za dva kruga nadmašio je Aleksandra Matića iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Borivoje Provčin je bio treći sa 186 krugova. Petrović nastupa za ekipu „Juteksa“, a Provčin za „Kore Mig“. U ovom kolu ekipno je pobedio tim „Kore Mig“ sa 548 krugova, „Juteks“ je bio drugi sa 540 krugova, a treća, kao i u prethodna tri kola, muška ekipa SK „Aranđelovac“ovoga puta sa 535 krugova. U četvrtom kolu pojedinačno su se takmičila 24 strelca, a ekipno je bilo 7 timova.

Kod seniorki, prvo mesto osvojila je članica tima „New Press“, Jelena Tasić sa 186 krugova, a drugo mesto su podelile aranđelovčanke Milica Čorlija i Nevena Jankovićsa po 174 kruga i istim serijama. Treće mesto je zauzela Marija Aničić („New Press“) sa 170 krugova. Ekipno je u ovom kolu pobeda pripala timu „New Pressa“  sa 525 krugova, „Aranđelovac“ je bio drugi sa 498 krugova. Kao i u prethodnim kolima, treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 160 krugova. Nastupilo je 7 seniorki pojedinačno i 3 ekipe.

Posle tri kola u generalnom plasmanu u vrhu tabele su: Novica Petrović (757), Borivoje Provčin (740) i Aleksandar Matić (718). Ekipno: „Kore Mig“ imaju 27 bodova, „Juteks“ dva manje, treći je „Aranđelovac“ sa 20 bodova. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković (687), Milica Čorlija (680) i Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“ (661). Ekipno „New Press“ i „Aranđelovac“ su izjednačeni sa  po 10 bodova, a ženski tim „Heroj Srba“ je treći sa 4 boda.

Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki.

Peto kolo po rasporedu održaće se 23. marta.

Ivona Bojić sa 181 krugom ostvarila je rezultat dana u četvrtom kolu pete Smederevske liga u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošle nedelje na strelištu u Sportskoj hali. To je ujedno i najbolji rezultat u sva četiri održana kola, a Bojićeva se upisala u listu strelaca koji pređu ovu granicu od 180 krugova. U kategoriji mlađih pionira pobedio je Lazar Subotić iz sa 162 kruga. Bojićeva je iz OŠ „Sveti Sava“, a Subotić je učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Druga mesta zauzeli su Natalija Jovanović sa 163 kruga i Nikola Pešić sa 129 krugova. Jovanovićeva iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“, a Pešić je iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U starijoj grupi pionira najbolje rezultate su imali Milan Marić iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ sa 163 kruga, koliko je imao i drugoplasirani Nemanja Živojinović, ali sa slabijom zadnjom serijom, Nikola Teomirović iz OŠ „Ilija Garašanin“ je bio treći sa 160 krugova. Kod pionirki Iva Marjanović iz OŠ „Dositej Obradović“ imala je 161 krug.

Ekipno, objedinjene obe kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki, prvo mesto kod devojčica zauzela je „Cvijićeva“ sa 255 krugova, druga je bila „Dositejeva“ sa 171 krugom, treća škola „Sveti Sava“ sa 164 kruga. Kod pionira prvo mesto je osvojila ekipa „Dr. Jovan Cvijić“ sa 401 krugom, druga je bila OŠ „J. J. Zmaj“ sa 395 kugova, a treća „Dimitrije Davidović“ sa 275 krugova.

Posle četiri kola u generalnom plasmanu kod mlađih pionirki vodi Ivona Bojić (681), ispred Natalije Jovanović (646) i Nikolije Simić iz škole „Dr. Javan Cvijić“ (100). U najbrojnijoj grupi mlađih pionira prva tri mesta pripadaju Lazaru Subotiću (654), Ivanu Ćurčinu iz OŠ „D. Davidović“ (490) i Lazaru Popoviću iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (486). Kod pionira prvi je Nemanja Živojinović (673), drugi Nikola Teomirović (631), a treći Milan Marić (483), a kod pionirki Iva Marjanović (628) vodi ispred Sofije Kučinar (272). Ekipno, kod devojčica ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ je prva sa 14 bodova, druga je ekipa „Svetog Save“ 13 bodova,  na trećem mestu sa 9 bodova je ekipa „Dositeja Obradovića“, četvrta „Dimitrija Davidovića“ sa 2 boda. Kod dečaka, „Dr Jovan Cvijić“ ima 23 boda, „Zmajeva“ dva boda manje, a sa 16 bodova treća je „Dimitrije Davidović“. Slede „Ilija Garašanin“ sa 11 bodova, „Sveti Sava“ sa 7 i „Branko Radičević“ sa samo 2 boda..

Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki.

Peto kolo je po rasporedu planirano za 22. mart.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!