Kiosk na dva parking mesta? Može u Smederevu!

SMEDEREVO, 11. mart 2018 – Zabrinuti građani javili su portalu Podunavlje.info da je nedavno na uglu ulica Radosava Mirkovića i Cvijićeve, i to na parking prostoru, postavljen novi kiosk.

„Kakav javašluk i nepoštovanje zakona, ovo je prevršilo svaku meru! Da postaviš kiosk u centru grada i to na parking mesto… Ne na jedno, nego na dva parking mesta! Baš me zanima ko je tako nešto dozvolio“, rekao nam je vidno uzbuđeni građanin, koji stanuje u neposrednoj blizini.

Osim oznaka na samom objektu, poreklo kioska je nepoznato. Na naše pitanje, da li su se obratili nadležnim službama i organima, kažu da nadležni samo „sležu ramenima“.

Do januara prošle godine, kada je ugašena Direkcija za izgradnju, postavljanje montažnih objekata je bilo u nadležnosti tog javnog preduzeća. Od tada, na Gradskom trgu su osvanula dva kioska, a evo ga sad i ovaj treći, navode naši sagovornici.

Kiosk je „parkiran“ na početku Ulice dr Jovana Cvijića, iza samog saobraćajnog znaka koji obaveštava vozače o zoni parkiranja. Ostaje da se vidi da li će firma čiji je kiosk plaćati zakupninu za javnu površinu ili zauzeće dva ne baš jeftina parking mesta u II zoni.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!