Sednica Skupštine nastavljena – i očas završena!

SMEDEREVO, 19. februar 2018 – Jutros započeta i potom prekinuta sednica smederevske Gradske skupštine u nastavku je, dok dlanom o dlan, završena usvajanjem predloga odluke po drugoj i poslednjoj tačke dnevnog reda.

Sve to se desilo posle konsultacija odborničkih grupa SNS-a i SPS-a, koje su inicirali ovi drugi, baš kao i prekid sednice, nakon što su uvideli da bi bez njihove pomoći naprednajcima usfalio kvorum, ili barem bilo onemogućeno donošenje odluka.

Kako smo već objavili, na dnevnom redu današnje sednice bile su se samo dve teme, izmene i dopune četiri planska akta i izmena Odluke o podsticanju obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva. Dakle, sve samo ne politički osetljiva pitanja.

Formalno, sednica je prekinuta na predlog Brančeta Stojanovića, potpredsednika Skupštine grada Smedereva (SPS), određena je pauza, koja je umesto pola sata, potrajala kudikamo više. U međuvremenu je pregovarano na relaciji SPS-SNS i dogovoren nastavak sednice za 15 sati. Na konsultacijama na nivou gradskih odbora ove dve stranke, dogovoreno je i da se izglasaju tačke na dnevnom redu. Tako je i bilo. Odbornici SPS-a su glasali i „pokrili“ manjak kolega naprednjaka, kojih je umesto 44, koliko ih inače ima, danas bilo 25, nekad i 26-27, jer su neki izlazili i ulazili.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!