Opštinska izborna komisija odbila listu Narodne stranke

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. februar 2018 – Opštinska izborna komisija u Smederevskoj Palanci donela je zaključak da odbija da proglasi listu Narodne stranke, zato što pored imena stranke stoji i slogan „Bolji od ostalih“. Stranke koje samostalno izlaze na izbore u svom nazivu, po tumačenju Opštinske izborne komisije, ne bi smele da imaju na listi išta drugo sem imena stranke, dok je onim koalicionim dozvoljeno da uz naziv stoje i slogani.

„Da ironija bude veća, SNS se kandidovala takođe sa sloganom, kako na izborima u Smederevskoj Palanci, tako i na izborima u Aranđelovcu, raspisanim za 4. mart. Nema jasnijeg primera od ovog za dvostruke aršine prilikom primene istog zakona. Režim je ovom opstrukcijom naše liste povredio i član 154. Krivičnog zakonika, koji garantuje pravo kandidovanja. Obaveštavamo javnost da ćemo se boriti svim pravnim i vanpravnim sredstvima kako bi ostvarili naše pravo da zatražimo poverenje građana Smederevske Palanke“, objavljeno je u vesti ovim povodom na sajtu Narodne stranke.

Slučaj je, kako saznajemo, završio na Upravnom sudu koji ima rok od 48 sati da se izjasni. Ukoliko odgovor bude negativan i lista odbijena, narodnjaci će morati ponovo da prikupljaju potpise podrške.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!