Kovinski Radnički opet preplavili Smederevci

KOVIN, 7. februar – Ne tako davno Kovin je imao gradski derbi u zonskom, četvrtom rangu takmičenja, između Kolonije i Radničkog. Iz tabora ovih prvih umeli su da se našale, pa da varoš, danima pred utakmicu, okite plakatima na kojima je pisalo da „plavi“  – Kolonija iz predgrađa Kovina igraju protiv „reprezentacije Smedereva  i okolnih sela.“ Kolonija je danas dva ranga ispod crno-belih koji i u novu polusezonu Vojvođanske lige Istok ulaze sa četiri „prekodunavska“ pojačanja: novajlije su Aleksandar Đorđević, Predrag Janković te mladi i kažu perspektivni golman (1999.) Aleksa Branković. Uz „starosedeoca“ Đurđevića skoro pola prve postave, a nekad su ih zli jezici brojali do sedam.
Bilo kako bilo, najstariji kovinski klub u nezavidnoj je poziciji – treći otpozadi iliti jedno mesto od ispadanja, pa su pojačanja bila neophodna, kaže trener Milan Todorović. Da su u formi, njegovi puleni pokazali su već u prvoj pripremnoj utakmici  29. Januara kad su savladali Podunavac iz Grocke sa 3:2, a tri dana kasnije i Strelu iz Ivanova sa 2:0. Narednu proveru predstavljaće požarevački Mladi Radnik.
I, tu nije kraj kad je priča o Smederevcima-pečalbarima u ovdašnjem fudbalu. U redove betonligaša Partizana iz Gaja vratio se robusni napadač Bojan Tajdić, koji je poslednjih nekoliko sezona igrao i u Mihajlovcu, ali i momak iz Vranova Stefan Jeftić.
Prvenstvo u Vojvođanskoj ligi startuje 10. marta, dok u onim nižim koju nedelju kasnije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!