Petrović ne daje nadu rivalima

SMEDEREVO, 28. januar 2018 – Apsolutni pobednik svih devet pređašnjih Smederevskih liga u streljaštvu, Novica Petrović, ponovo je u drugom kolu ovogodišnje lige ostvario sjajnih 190 krugova, i svojim rivalima jasno stavio do znanja da će bilo kome prepustiti titulu pobednika ove desete, jubilarne lige serijskom vazdušnom puškom. Kod dama Jelena Tasić je pobedila sa odličnih 185 krugova.

Iako je jubilarna deseta Smederevska liga  u streljaštvu praktično tek počela, sa 190 krugova u drugom kolu, pobednik svih devet prethodnih liga, Novica Petrović, ne ostavlja nadu protivnicima da bi mogli da mu preotmu titulu najboljeg strelca serijskom vazdušnom puškom, ni ove godine. Do kraja lige ostalo je još pet velikih kola, i praktično mnogi bi mogli da startuju i od trećeg kola i ravnopravno se uključe u borbu za medalje, jer se za medalje računa pet najboljih rezultata iz sedam kola, ali Petrović, već posle dva kola svojim rezultatima praktično „razoružava“ rivale.  Da podsetimo, on je u prvom kolu, održanom krajem decembra, novu trku za najboljeg strelca započeo sa fenomenalnim 191 krugom. Petrović nastupa za ekipu „Juteksa“, a sa po 181 krugom na drugom i trećem mestu našli su se članovi ekipe „Kore Mig“ Borivoje Provčin i Dragan Florić. Provčin je imao bolju zadnju seriju Florića. I pojedinačno i ekipno, raspored na tabeli prva tri mesta, bio je isti kao i u prvom kolu. Ekipno „Kore Mig“ su bile prve sa 532 kruga, „Juteks“ je bio drugi sa 528 krugova, a treći Streljački klub „Aranđelovac“ sa 522 kruga. U drugom kolu nastupila su 23 pojedinca i 7 ekipa.

Kod dama, malo zanimljivija borba, jer su u drugom kolu nastupali i prošlogodišnji osvajači medalja, seniorke koje i ove godine važe za favorite. Prvo i treće mesto osvojile su članice ekipe „New Press“, Jelena Tasić sa 185 i Marija Aničić sa 175 krugova. Druga je bila Mladena Ristić iz SK „Aranđelovac“ sa 180 krugova. Ekipa „New Press“ je u ovom kolu pobedila sa 531 krugom, 11 više od ženske ekipe „Aranđelovca“, a treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 444 kruga. Nastupilo je 11 seniorki i 3 ekipe.

Sledeće kolo lige održaće se u februaru.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!