Otkup radova za Zbirku savremene umetnosti

SMEDEREVO, 16. januar 2018 – „Doček“, slika Biljane Đurđević u kombinovanoj tehnici, i „Hajde da se igramo“ Jelene Ilić, drvena kutija sa staklenim klikerima, radovi su koji su otkupljeni za zbirku Galerije savremene umetnosti u Smederevu po u tu svrhu odobrenim sredstvima na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017. godinu. Od predloženih pet radova, od strane Ministarstva kulture finansiran je otkup ta dva u ukupnoj vrednosti od 530.000 dinara.

“Doček“ Biljane Đurđević, slika nastala prošle godine, dimenzija 100 x 200 santimetara, plaćena je 400.000 dinara, kako stoji u tekstu koji je ovim povodom objavljen na sajtu Muzeja u Smederevu, čiji je Galerija deo. Ovaj rad  je izlagan na 21. Prolećnom analu – „Vremenske petlje“  u Domu kulture Čačak, gde je dobio glavnu nagradu.

Cena rada „Hajde da se igramo“, dela u kombinovanoj tehnici, u pitanju je drvena kutija sa staklenim poklopcem i klikeri, sa postoljem od medijapana i ogledala, bila je 130.000 dinara. „Hajde da se igramo“ i „Tri sestre“ su radovi  iz serije objekata pod nazivom „Fragile/ Lomljivo“ i bili su deo postavke istoimene izložbe organizovane u Gradskoj galeriji savremene umetnosti 2016. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!