Otvoren novi vrtić “Kockica”

SMEDEREVO, 15. januar 2018 – Predškolska ustanova “Naša radost” otvorila je danas novi vrtić “Kockica” u Smederevu, u Karađorđevoj ulici na broju 58. U ovom prostoru, od 243 kvadratna metra, smeštene su dve vaspitne grupe mešovitog uzrasta i jedne jaslice, ukupno oko osamdesetoro dece.

– Uslovi su veoma dobri, po svim standardima za predškolske ustanove – rekla je na otvaranju objekta Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“.

Do kraja godine biće otvoreni novi vrtići i na taj način trebalo bi da budu smanjene liste čekanja za upis u Predškolsku ustanovu. Na toj listi ima još oko 270-ro dece.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović najavila je da će uskoro biti otvoren još jedan vrtić. Posle seoskih sredina, kada je reč o predškolskom vaspitanju, sada je na redu gradska u kojoj treba da budu otvoreni novi objekti.

– Nadam se da ćemo sa dva nova vrtića, jedan u Mesnoj zajednici “Karađorđev dud”, a drugi u Mesnoj zajednici “Donji grad”, oba površine oko 400 kvadrata, zadovoljiti potrebe za smeštaj dece u gradu – istakla je gradonačelnica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!