Još dve nedelje za predlaganje dobitnika Svetosavske povelje

SMEDEREVO, 5. januar 2018 – Organizacioni odbor za organizovanje 29. Svetosavskih svečanosti uputio je poziv za davanje inicijative za dodelu priznanja i nagrada grada Smedereva povodom Svetosavskih svečanosti.

Inicijative za dodelu Svetosavske povelje i Nagrade za stvaralaštvo mladih, obrazložene podacima o rezultatima rada pojedinaca, odnosno pravnog lica koji se predlaže, dostavljaju se Odboru za organizovanje Svetosavskih svečanosti (Omladinska 1) najkasnije do 19. januara.

U Smederevu će tokom januara biti organizovane Smederevske svetosavske svečanosti, kada se brojnim duhovnim i kulturno-umetničkim priredbama i sadržajima, kako se navodi, prisećamo se na vreme i dela Svetog Save, jedne od najistaknutijih ličnosti srpske istorije i kulture.

Povodom Svetosavskih svečanosti, istaknutim pojedincima i pravnim licima, biće dodeljena priznanja i nagrade Grada Smedereva za izuzetne rezultate ostvarene u određenim oblastima rada i stvaralaštva.

Odlukom o priznanjima, nagradama i poveljama grada Smedereva, utvrđeno je da se povodom Svetosavkih svečanosti dodeljuje Svetosavska povelja i Svetosavska nagrada za stvaralaštvo mladih.

Svetosavska povelja se dodeljuje fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti prosvete, nauke, kulture i zdravstva.

Svetosavska Nagrada za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za najuspešnije rezultate i ostvarenja učenika i studenata, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Smedereva – učenicima osnovnih i srednjih škola, koji imaju prosečnu ocenu 5.0, koji su u toku školovanja u osnovnoj i srednjoj školi osvojili najmanje  jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji iz opšteobrazovnih ili stručnih predmeta i područja rada, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odgovarajućih stručnih društava prosvetnih radnika ili zajednica srednjih stručnih i umetničkih škola, kao i studentima fakulteta i akademija, koji su osnovne studije završili u roku sa najnižom prosečnom ocenom 9,60.

Nagrada se dodeljuje za rezultate u prethodnoj školskoj godini, a inicijativu za dodelu priznanja i nagrada mogu dati preduzeća, ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije, udruženja građana, organi jedinice lokalne samouprave, ali i pojedinci i grupe građana sa područja grada Smedereva.

Priznanja i nagrade biće svečano uručena na Svetosavskoj akademiji 26. januara.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien