Održana tribina “Prepoznaj diskriminaciju”

SMEDEREVO, 13. decembar 2017 – Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva i Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo organizovali su danas tribinu „Prepoznaj diskriminaciju“, na kojoj je govorila Tijana Milošević, rukovoditeljka Grupe za pritužbe u instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.
Ona je ukazala na osnovni problem – kako prepoznati diskriminaciju, šta je diskriminacija o kojoj se mnogo govori, a kako je primetila, mnogi zapravo ne znaju o čemu se radi.

Takođe, bilo je reči o nadležnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i kako koristiti ovaj važan mehanizam da se građanke i građani obrate kada smatraju da su diskriminisani.

Ona je rekla da je tokom 2016. godine, invaliditet kao lično svojstvo zbog koga su podnošene prijave, bio na prvom mestu, zajedno sa polom, kao osnovom diskriminacije.

Tribina je prvenstveno bila namenjena osobama sa invaliditetom, koji su aktivno učestvovali u polemici, ali i predstavnicima institucija i ustanova, lokalne samouprave, Osnovnog suda, Doma zdravlja i Nacionalne službe za zapošljavanje u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!