Izloženi radovi dece, mladih i odraslih iz Ustanove „Sunce“

SMEDEREVO, 5. decembar 2017 – Tradicionalna likovno kreativna izložba radova dece, mladih i odraslih, koju organizuje Ustanova „Sunce“, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, otvorena je danas u holu Gimnazije Smederevo.

Radovi, koje potpisuju defektolozi i vaspitač sa svojim korisnicima, pretežno su zajednički, grupni, što znači da je više osoba učestvovalo u izradi.

Podloga za rad je hamer koji se raznim tehnikama obogati. Tehnike koje su  korišćene su tempera, vodene boje, voštane boje, drvene bojice, kolaž, lepljenje krep papira i kombinovana tehnika bojenog crteža, kao i lakša varijanta origami tehnike. Prisutna je i reciklaža u vidu izrade papirne galanterije.

Deca vole  likovno kreativno izražavanje i to ih dodatno stimuliše. Raduju se izložbi, pa je tako bilo i danas u holu smederevske Gimnazije.

Pored radova koji su izrađeni u Ustanovi „Sunce“, izloženi su i radovi dece iz specijalnog odeljenja Osnovne škole „Branislav Nušić“  i defektologa koji radi sa njima, kao i radovi dece, mladih i odraslih, koji su realizovani tokom radionica u Udruženju za pomoć MNRO Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!