I Smederevci među „palima“ u akciji zaplene oružja

SMEDEREVO, 4. decembar 2017 – U više akcija koje su proteklih dana izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, među 139 uhapšenih pod sumnjom da su počinili krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga ima i Smederevaca.

I.D. (1984) iz Smedereva uhapšen je kada je policija prilikom pretresa njegovog stana pronašla, zaplenila i oduzela revolver magnum, pištolj marke „zoraki“, ručnu bombu, kao i manju količinu narkotika.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Policijskom upravom Smederevo uhapsili su S.D. (1974), u čijem stanu i automobilu je policija pronašla automatsku pušku sa četiri pripadajuća okvira i 120 komada municije, pištolj sa okvirom i šest metaka i oko 747 grama amfetamina. On će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

U Smederevu je uhapšen i Ž.N. (1951), a prilikom pretresa njegovog stana policija je pronašla pištolj marke „zastava“ sa okvirom i šest metaka i vazdušnu pušku.

Inače, u svim akcijama, kako je MUP objavio, zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi. Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien