Sportske aktivnosti povodom Međunarodnog dana OSI

SMEDEREVO, 3. decembar 2017 – Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, tokom jučerašnjeg dana u Smederevu su upriličena sportska takmičenja za osobe sa invaliditetom iz čitave Srbije. Najpre je održano finale Lige osoba sa invaliditetom serijskom vazdušnom puškom pojedinačno pod nazivom „Top 12+6“.

U finalu je sa 228 krugova najprecizniji bio Dejan Jokić, „Pobednik“ Beograd, drugi je bio Milosav Kovačević, „Radnički“ Šabac i treći Zoran Poučki, „Olimp“ Zrenjanin.

U generalnom plasmanu za ovu godinu u klasi SK 1 kod seniora, prvi je Zoran Poučki, „Olimp“ Zrenjanin, drugo mesto Milosav Kovačević, „Radnički“ Šabac, treće mesto Sredo Radović, „Pobednik“ Beograd. U klasi SK 2 seniori, prvo mesto Zoran Banjac, „Pobednik“ Beograd, drugi je Dejan Jokić, „Pobednik“ Beograd, treći Željko Mitrović, „Sokolovi“ Loznica. Kod dama, prvo mesto Angelina Josić, Fruška gora Srem Stara Pazova, drugo mesto Gordana Pešić, Radnički Šabac, treće mesto Snežana Čegar, „Pobednik“ Beograd. Ekipno, u generalnom plasmanu, prvo mesto je osvojio Klub osoba sa invaliditetom „Pobednik“ iz Beograda, drugo mesto Streljački klub osoba sa invaliditetom „Olimp“ iz Zrenjanina i treće mesto Streljački klub „Orao“ iz Bijeljine.

Recimo i to da Jelena Pantović, član reprezentacije i jedna od najuspešnijih smederevskih takmičarki, zbog nedavne operacije nije učestvovala u nadmetanju dama. U izjavi za Podunavlje.info, Nenad Pajić, selektor Streljačke reprezentacije osoba sa invaliditetom Srbije, poželevši Jeleni brz oporavak, izrazio je nadu da će sledeće godine biti u sastavu nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu, koje će se, najverovatnije, održati u decembru u Beogradu.

Juče je u Smederevu održan i Plej of šahovske lige SPIKS-a, u organizaciji Udruženja paraplagičara Smederevo. Prvo mesto osvojilo je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara (UPiK) „ADA ČUKARICA“ Beograd, drugo mesto UPiK „ŠUMADIJA“ Kragujevac i treće mesto UPiK „KRAGUJ“ Kragujevac. Smederevci su bili odlični, četvrti.

Proslava za osobe sa invaliditetom, povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana je danas u restoranu Carigradski drum, a domaćin je Gradska organizacija invalida rada Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!