Vicešampioni Srbije u orijentaciji, veterani najbolji u 2017.

SMEDEREVO, 21. novembar 2017 – Ovogodišnja takmičenja u planinarskoj orijentaciji završena su odloženim 7. kolom prvenstva Srbije.

Sezona je imala osam redovnih kola lige i jedno posebno – prvenstvo Srbije u okviru Dana planinara Srbije, koji je organizovan početkom jula na terenima Pribojske banje. Na takmičenju koje se imenuje kao prvenstvo Srbije, Čelik je predstavljala ekipa veterana u sastavu: Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Ekipa Čelika je u jakoj konkurenciji ekipa Vukana iz Požarevca, Kopaonika iz Beograda i PTT iz Beograda zauzela prvo mesto, postala prvak Srbije, za šta je nagrađena zlatnim medaljama. Druga je bila ekipa Vukana, a treća Kopaonika.

Takmičenja u okviru lige organizovana su na osam lokacija: Prvo kolo na Fruškoj Gori u predelu Stražilova; drugo na Avali; treće na Goliji u reonu Braduljice; četvrto kolo na Zlatiboru u reonu Tić Polja; peto na Homoljima u reonu okoline sela Kučajna; šesto  na Rajcu u vreme akcije Dan čistih planina; sedmo na Pasjači u reonu sela Rastovnica i osmo kolo na Avali kao noćno orijentaciono takmičenje.

PK Čelik je u konkurenciji takmičara iz 21 kluba, u ukupnom plasmanu zauzeo drugo mesto sa 1190 bodova. Pobedila je ekipa Pobede iz Beograda sa osvojenih 2895 bodova, a trećeplasiran je klub Tornik iz Čajetine sa 1110 bodova. Veliki doprinos plasmanu Čelika imala je ekipa veterana koja je učestvovala u svih osam trka od kojih je na sedam pobedila, dok je na jednoj bila drugoplasirana.  Ekipa je učestvovala u standarnom sastavu Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić i Branko Grujić, koji je na jednoj trci odmenjen sa Vladimirom Milovanovićem. Ovim pojedinačnim plasmanima u redovnim kolima ekipa veterana je ubedljivo najbolja u zemlji.

Ekipa seniora, zbog poslovnih obaveza članova, učestvovala je samo na dve trke i na obe odnela pobede. Prva je bila na noćnom takmičenju na Avali “Kup Avale“.  Ovo je bilo takmičenje u okviru redovnog osmog kola lige, a ujedno i “Kup Avale“. Tako je ekipa u sastavu Saša Nikolić, Dragan Pavlović i Nebojša Milovanović pored zlatnih medalja za prvo mesto, po drugi put uzastopno osvojila i veliki prelazni pehar.  Druga pobeda je bila na odloženom sedmom kolu lige na Pasjači u reonu sela Rastovnica. Ekipa je bila u iznuđenom, izmenjenom sastavu,  priključio joj se Branko Grujić. Rezultati kluba nisu ostali nezapaženi pa je selektor Planinarskog saveza Srbije za Balkansko prvenstvo u reprezentaciju uvrstio tri člana Čelika. Na Balkanskom prvenstvu, koje je održano na Rajcu, učestvovali su Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Dragan Pavlović je sa ekipom Srbije osvojio prvo mesto, a Branko Grujić i Dragutin Jeremić treće sa drugom ekipom Srbije. Tako su  takmičari Čelika sem što su se okitili medaljama, doprineli ukupnoj pobedi reprezentacije Srbije na ovom takmičenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!