Smederevci „petardom“ do jesenje titule

SMEDEREVO, 19. novembar 2017 – Ubedljivom pobedom, od 5:1, protiv kragujevačke Šumadije 1903, Smederevci su kolo pre kraja polusezone pobrali jesenje lovorike i proleće če dočekati na prvom mestu na tabeli Srpske lige Zapad.

Oklopnici su poveli u 13. minutu golom raspoloženog Stevanovića, koji se prošetao kroz odbranu gostiju i pogodio gornji ugao njihovog gola. Usledili su ziceri Lukića, Stanića i Gordića, da bi u 34. minutu ponovo Stevanović tukao nedobranjivo sa 18 metara i duplirao prednost. Samo dva minuta kasnije hitronogi Stojanović je gotovo sa centra igrališta, na pas Ivkovića, umakao pratiocima i pogodio mrežu,a onda je P. Đorđević uspeo da smanji vođstvo domaćina. Pre odlaska na odmor Jovanović je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa su gosti u nastavku igrali sa desetoricom. U tome periodu, Sarajlin je jedan odbitak sproveo u mrežu, a u 87. minutu Stevanović je iskoristio grešku odbrane gostiju i po treći put pogodio mrežu golmana Kragujevčana Pešića.

Proleter je u Provu doživeo ubedljiv poraz, domaćin je slavio sa 3.0, i tako se spustio na šestu poziciju na tabeli.

Sa 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zlatibor, Smederevo je kolo pre kraja ovog dela prvenstva obezbedili prvo mesto na tabeli pre zimske pauze.

Smederevci u poslednjem kolu gostuju užičkom Jedinstvu, a Proleter će u Vranovu ugostiti požarevački Mladi radnik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!