„Goša“ od danas u stečaju!

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. novembar 2017 – Stečaj Fabrike šinskih vozila „Goša“, po traženju zemunskog AA Kapital konsaltinga 2017 a zbog potraživanja od 400.000 evra koje je ova firma otkupila od ranijeg slovačkog vlasnika palanačke fabrike, otvoren je ovog četvrtka pred Privrednim sudom u Požarevcu. Za stečajnog upravnika imenovan je Aca Micić iz Žagubice, a prvo poverilačko ročište zakazano je već za 27. decembar.

Radnici, koji su prisustvovali današnjem ročištu u Požarevcu, prenose da je odskorašnji direktor „Goše“ Radiša Savić osporio punomoćja advokatima, zastupnicima fabrike i nije imao primedbi na imenovanje stečajnog upravnika. Stekao se utisak, kažu, da je samo želeo da se što pre obavi taj posao, proglasi stečaj, zbog čega je, kako tvrde, i postavljen na tu funkciju.

Sada svi poverioci „Goše“ imaju rok od 90 dana da prijave svoja potraživanja, a osim sa firmom i još više – radnicima, neizvesno je i šta će biti sa već ugovorenim poslovima, prvenstveno onim, milionske vrednosti u evrima, sa Iranskom železnicom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!